Dagboek
Afgelopen weekend hebben mijn voorstellingen drie keer gespeeld in het theater. Het programma bestond tien stukjes waarvan ik er zes had gemaakt/geregisseerd.
Donderdag
De eerste repetitie in het theater. Ik was zo zenuwachtig. Ik had geen idee hoe het zou gaan verlopen en hoe het ooit goed zou kunnen gaan om met zoveel kinderen en verschillende groepen een mooi doorlopend programma te maken. En dan werd er ook nog eens eenzelfde jurk in drie verschillende stukjes gebruikt, dáár werd ik zenuwachtig van. Ik was het aanspreekpunt voor ouders, kinderen en techniekmannen. Ondanks mijn zenuwen genoot ik van de hectiek. Er was veel goede hulp van mijn stagebegeleidster, Bart en andere collega's. Ik genoot van het theater. Het blijft iets magisch... De geur en de sfeer. Helemaal als je van buiten, uit de felle zon, een donker theater binnen stapt, waar je voelt dat er iets gaat gebeuren...
Vrijdag
Een dag voor de voorstellingen... Ik was zo bang dat ik iets vergeten zou zijn! Iedereen kende zijn plaats, nu moesten de schema's, de hulpouders, de spelers, collega's, techniek het gaan doen. Etta was gespannen. Er moest iets goeds komen staan. We hadden geen generale repetitie gehad, nooit alle stukjes in de juiste volgorde geoefend, dus bij de eerste voorstelling zou alles op zijn plaats gaan vallen.
Zaterdag
Ik was wild (enthousiast) ! Ik kon niet slapen, ik voelde overal kinderen om heen bewegen. Het was geweldig, alles verliep goed! Meer dan honderd kinderen stonden op het podium! Ik genoot van de spanning, energie en het enthousiasme van de spelers. Ze maakte me aan het lachen! Wat zijn kinderen grappig, gek, raar en verassend! Ik was verkocht, ik wil alleen nog maar kinderen die toneel spelen, nooit meer iets anders! Ze bedenken ineens nieuwe dingen op het podium! We hebben weken gerepeteerd en nu tijdens de uitvoering ontdekt een kind met sjaal (een vlinder) dat hij met de sjaal een ander kind kan verstoppen... En dat vonden anderen kinderen ook ineens heel leuk.... Ik vloog als reuze vlinder snel achter de coulissen uit, het podium op, om de acteurtjes weer op de goede plek te krijgen.
Zondag
Mijn huisgenoten kwamen kijken naar de voorstelling! Ze hadden zich prachtig mooi en sjiek aangekleed. Ze zaten op de tweede rij met camera's en fototoestellen (mam, ik miste je!). Ik was alleen maar aan het genieten. Als juffrouw ben je een soort ‘bekende Nederlander'. Er wordt de hele dag naar je gezwaaid en kinderen of moeders willen een foto. Ik heb zelfs een huwelijksaanzoek gehad van een jongetje, zes jaar, die met een aanzoek hoopte dat ik niet terug zou gaan naar Nederland. Ik was gelukkig en trots. Ik heb veel complimenten, leuke en enthousiaste reacties gehad. Na het opruimen zijn we met ‘de crew' gaan eten.
Maandag
Ik kon niet omgaan met het gevoel dat ik niks meer hoefde te doen of nergens aan hoefde te denken. Ik kwam in een zwart gat terecht.. de leegte en de stilte.
Dinsdag
De omschakeling was zo groot. Na al die zenuwen, stress en spanning hoefde ik ineens niks meer. Ik werd daar onrustig van!
's Avonds hadden we een gezellig afscheidsetentjes met collega's van de theaterschool.
Woensdag
Na een uitgebreide evaluatie en beoordeling bij Etta, sloot ik mijn stage officieel af. Wel een gek raar gevoel. Ik heb zoveel geleerd en bereikt. Ik kreeg onverwacht toch een stagevergoeding, wat een lief afscheidscadeau! En.. mijn beoordelingen zijn met de nodige werkpunten voldoende! Zowel mijn ‘lesstage' als ‘ regiestage' zijn door mijn stagebegeleidster hier voldoende beoordeelt, dus gehaald! Nu de docenten in Nederland nog...
Ik ga komende week een goed stageverslag schrijven en dan ben ik echt vrij! Vrij......... :D Whiehoe!
Nou Eline dat heb je dan helemaal TOPPIE gedaan !!
Proficiat met je behaalde succes hoor...ben d'r helemaal stil van. ( kan ook niet anders, 't is hier nu tien voor 7 in de ochtend en iedereen slaapt..hihi..gááp!) Wat leuk dat al die kinderen zo enthousiast zijn, daar kunnen ze hier nog wat van leren! Al moet ik zeggen dat Renzo zoiets ook geweldig zou vinden, hij is ook razend enthousiast tijdens de muziekles bijvoorbeeld. Met z'n enthousiasme trekt hij vaak andere kinderen mee. Da's heel leuk om te zien.
Mag ik deze "bekende Nederlander" dan nogmaals feliciteren ?! enne...straks thuis mag je weer gewoon Eline zijn hoor, zijn we óók heel blij mee ;-)
Hey Eline,
goed gedaan zeg! Wat een leuke foto's, die kindjes zijn echt lief!! X Zig
Hee lieve Eline, wat zie je er prachtig uit op de foto's! Met je mooie jurk, je mooie haren los, je mooie bruine huid! Je ziet er gewoon heel gelukkig uit tussen die kinderen. En wat een goed gevoel dat het zo goed gegaan is met de voorstellingen. Ik weet zeker dat als je docenten in Nederland je verhalen horen en foto's zien van daar dan zijn ze ook gelijk verkocht! Heel veel succes nog met het schrijven van je verslag. Maak d'r maar iets moois van.
Ik ben blij dat ik in groep 5 jouw handtekening al heb gekregen en dat ik die nog steeds heb bewaard. Nu ben je eindelijk beroemd :)
Hele dikke kus en knuffel van mij
Eline!
Wat goed dat het je allemaal gelukt is! Je hebt een dikke felicitatiekus verdiend, SMAK!
Je bent een hele ervaring rijker zeg. Een hele tijd alleen in het buitenland, toneel met kinderen is ook helemaal super, een hele voorstelling in elkaar kunnen zetten... Ik ben super super super trots op je! Nu dat verslag nog, maar het belangrijkste heb je gedaan, en dat heb je goed gedaan als ik dat zo lees. Een huwelijksaanzoek, foto's... oh my god, je hebt fans :D
Geniet nog van je laatste weekjes daar op het zonnige eiland. Gelukkig wordt het hier ook weer steeds warmer! Ben jij al mooi voorgebruind terwijl wij nog allemaal onze tijd moeten verdoen aan bruinbakken.
Een dikke kus en tot SNEL!
Dirkje
Hahahahaha, vlinderkindjes toch!!
Super dat alles goed is verlopen! En een huwelijksaanzoek, haha, ik heb hier ook al een tweede boyfriend (van anderhalf) opgedaan. Wordt nog gezellig bij ons thuis aan tafel!
Lieve Eline, van harte gefeliciteerd met je grote succes!
Ik wou dat ik er bij was. Nu ben je officeel een zelfstandige dramadocent.
Geniet van je welverdiende rust.... ik kan niet wachten je weer te zien! Xx Eva
Heee Eline!
Wat een mooi verhaal weer, zo typisch Eline! Maar ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelde. Lijkt me ook raar als het er ineens allemaal op zit, waar je zolang naar toe hebt gewerkt! Maar de foto's zijn leeuk!!!! Super fijn dat het allemaal zo goed gelukt is en dat de voorstellingen zo geslaagd waren! Je zag er mooi uit in je jurk :D en wat een super schattige kindjes, WAUW! Heel leuk allemaal..
Succes nog de laatste weekjes en geniet er nog even lekker van!!!
x Lisanne
Ok, leuk verhaal.
Nu samenwonen?
Kus.
Eline, je weet niet hoe ontzettend trots ik op je ben als ik je verhaal lees, ik mis je en geniet ervan dat je het zo ontzettend goed doet!
dikke kus
Hee Eline, fijn dat de voorstelling zo goed en leuk waren! Veel succes en plezier nog de komende weken, geniet ervan!
Marc
Hee Eline!!
Je boft maar dat je zo'n super tijd gehad hebt!!:D Leuk
om al je foto's te zien en je haar zit echt heel mooi!;) En kan je niet van die schattige kindjes meenemen, die zien er heel lief uit!!
Tot over 2 weeken alweer denk ik?? Nou geniet er nog lekker van, en tot snel!
xxx Debbie
Oja en Eline ik ben geslaagd voor mijn rijexamen gisteren!!:D
wauw, wat supergoed! gefeliciteerd!
en nu trots op jezelf zijn, en nog heel even genieten.
want dan zie ik je weer tijdens hofcultuur, in mijn klasje, in de vrek, van s ochtends vroeg tot 's avonds laat in magazijn 2. ook leuk!!
kusje.
Gefeliciteerd lieverd, je bent top!