eline-curacao.reismee.nl

Een huurauto!

Hallo lieve allemaal!

Met de honden gaat het goed. Dankjewel voor alle ´wegjaagtips´! Hihi! De tip van Dirkje vond ik erg sterk! De honden weten nu dat ze buiten onze hekken moeten blijven. Af en toe ligt er weer een hond op onze plaats maar het lukt me om ze weg te jagen. Verder schrik ik regelmatig op of wakker van blaffende, vechtende of piepende honden op straat... Nu maar hopen dat er geen puppies komen!

Vandaag heb ik een huurauto geregeld voor Bart en mij! Toch wel lekker om niet steeds afhankelijk te zijn van huisgenoten of busjes. Zo kunnen we tenminste zelf het eiland eens gaan verkennen! Want dat wordt tijd! Het ophalen van de auto kostte nogal wat tijd... Eline (ja twee Eline's dus!), mijn huisgenootje, ging met me mee. Bart moest vandaag les geven bij de theaterschool. Ik kreeg in eerste instantie een automaat, ik dacht, dat is handig! Maar Eline greep in... Ze vroeg naar een schakelauto! Ik gaf met tegenzin toe en ga hier nu werken aan mijn nieuw persoonlijk doel: leren durven autorijden in een schakelbak! (Ik heb al twee jaar mijn rijbewijs maar ik rijd nooit!) Onder begeleiding van mijn personal coach / rij-instructrice Eline reed ik voorzichtig de parkeerplaats af. Ik begon te rijden en te schakelen.. Voetje op.. Hellinkjes trekken.. Gaten in de weg omzeilen... poeh poeh! Maar naarmate ik vaart kreeg, begon mijn auto heel hard te brommen! Als een opstijgend vliegtuig! En het lag niet aan mij! Dus wij weer terug naar het verhuurbedrijf. Daar werd de auto gerepareerd. Na een proefritje met de monteur kon ik veilig met mijn eigen auto op weg. En dat voelde heerlijk! Een eigen autootje! Wat een vrijheid! Ik reed over de Julianabrug en slaakte een gilletje van geluk! Hihi! Eline, inmiddels mijn coach op afstand, seinde regelmatig vanuit haar auto. Alles ging goed!

Na een ritje met mijn auto kwamen we uit in Punda, waar we de rest van de dag uitgebreid hebben gewinkeld en terrasjes hebben gepakt. Ik heb nieuwe slippers, twee paar, ja ze kostten maar 6 euro! Een jurkje, een shirtje, een hempje, parfum... Het kost hier geen drol. En nu is het avond en gaan we samen studeren. Eline heeft deze week tentamens! En ik wil al mijn stagevoorbereiding af hebben voordat Anne hier is... En Anne komt morgen aan!! Ik zit nu aan mijn computertje, klaar om te beginnen. Eline ligt op mijn bed te leren. We gaan even doorknallen vanavond! En morgen geen stranddag, maar werken!

Ik voel me goed hier. Ik mis Mark wel, maar meestal op een fijne manier. Ik mis het vertrouwde van thuis, de bossen om in hard te lopen (want al die uitlaatgassen hier werken niet verademend), familie, vriendinnetjes, school... Maar ik wil nog niet weg hier! Ik geniet hier elke avond van mooie luchten en ik geef les aanhele leuke grappige lieve kinderen.Afgelopen week heb ik me erg vermaakt in een busje. De buschauffeur bleek jarig te zijn! Ik heb eerst in mijn eentje 'Lang zal hij leven' gezongen en daarna kreeg ik de Papiaments sprekende vrouwen achter mij in het busje zover om 'Happy Birthday' mee te zingen! Wat een gezelligheid was dat! Dus het heimwee-gevoel is wel weg nu!

Ik heb heel veel zin om Anne op te halen van het vliegveld! Zo leuk om alles hier te laten zien!
Als er meer mensen zin hebben om langs te komen... Ik zal je ophalen, met mijn eigen witte Suzuki Ignis (die ik deel met Bart) en ik zal je het eiland laten zien!

Liefs van Eline

Femke

yeah! Geniet van je wagentje hoor! Gelukkig doet hij het NU al goed! Hier doen ze er wat langer over ;).
Auto's zijn zo relaxed en dat schakelen gaat vanzelf wel goed, haha! Het is daar vast niet zo druk op de weg??
Groetjes aan Anne en heel veel plezier met zn tweetjes!

Sacha

ik zou zo graag langskomen, een rondleiding van jou krijgen, samen winkelen voor weinig geld, op het strand lopen en honden wegjagen..
helaas zal mijn portomonnee en school het niet toelaten..
blijf genieten elien! x

Janneke

Oh my god Eline, heb je een HEMPDJE gekocht:P Dalijk lijkt je nog op van Straaten haha! Heel goed dat je auto rijdt, is goed voor je! Volgens mij als je het daar goed kan, lukt het hier vast ook prima.
Hier sneeuwt het nog steeds en is het nog steeds rot weer... Ben je al lekker bruin?
Veel plezier met Anne, doe haar de groetjes!
Dikke kus Janneke

Eva G

Hee lieve Elien!

Ik ben gister even op bezoek geweest bij je paps en mams met mark en Anne... We hebben gezellig kopjes thee gedronken en ze hebben m'n fotoalbum gezien!

Er is trouwens iets ergs gebeurd... ik dacht je kunt het beter meteen van mij horen...

ER IS EEN WIJNGLAS GESNEUVELD! ik zorg voor een mooie nieuwe!

Wat een mooie verhalen Elien! Goed oefenen daar met autorijden, geloof in je zelf!

x Liefs Eva

CvdB

OEI, DAN ZIJN ER NU NOG MAAR 3 (OF 2) WIJNGLAZEN.

chris

nog steeds jaloers maar het ook erg fijn voor jou vindend vanuit een sneeuwend tilburg!
dank voor je lieve eckart berichtje. we zullen knallen tot aan curacao!

geniet geniet geniet! (al twijfel ik niet aan dat je dat al doet!)

liefs.

Lieke

Lieve Eline,

Wat leuk zo'n opgewekt berichtje te horen. Ik ben blij dat de heimwee minder wordt. Ik zou m'n vriend ook ontzettend missen, maar gelukkig vind je wel steeds meer je draai. Ga zo door en blijf genieten!!! Ondertussen passen wij op Eva (a)
Tot snel
xxx

Annabelle

Hey Eline!
Wat leuk om te horen dat je een eigen auto hebt. Hij is zelfs best groot (lijkt in ieder geval op de foto). Stoer man!!
Ik heb ook mijn rijbewijs gehaald vorige week, joepie!! Dus dan kunnen we als je terug bent samen ergens met de auto naartoe.

Heb het goed.

Liefs Annabelle

Rini

Goede morgen Eline

Je bent alweer een maand van huis. Wat gaat dat snel.
Hier gaat alles z'n gangetje. Slecht weer, veel sneeuw en gladheid. Carnaval staat voor de deur en ik vraag me af of ze dat daar ook kennen, maar dat lijkt me niet.Als dat wel zo is, neem er dan maar een van mij.
Ik lees je verhalen met veel plezier en wens je het allerbeste.

Rini.

Mark

Lieve Woelie,

Ik lees je verhalen nog iedere dag, ook al zijn er geen nieuwe ;).

CvdB

Heb je, nu Anne er is, geen tijd meer om een verhaal te schrijven of foto's te plaatsen?
Jullie avonturen mogen ook best door Anne op de site gezet worden! Misschien heeft zij ietsjes meer tijd....
Wij zijn zeer benieuwd.

Carline

Hee lieve Eline!
Hoe moet dat nou.. Carnaval staat voor de deur en jij bent er niet om het mee te vieren!
Wel vet dat je eindelijk ook in een schakelauto rijdt! Kan je als je weer terug bent in mijn auto laten zien hoe goed je het kan! Haha
Veel plezier met Anne en alle andere vrienden die je daar hebt gemaakt!

Dikke kus van mij

sacha