Hondenopvang...
De afgelopen dagen hebben alle mannelijke honden uit de buurt zich verzameld op ons terrein... Wij doen ons best ze weg te jagen maar ze hebben een sterke wil en blijven erg graag in de buurt van onze hond Teefje... Zij is namelijk loops. My God! Ik hou niet van honden en deze toestand vind ik al helemaal niet fijn om mee te maken. Teefje heeft een half jaar geleden al puppies gehad, die gingen dood of werden gestolen... We willen nu geld bij elkaar leggen om Teefje te laten steriliseren.
Gisteren heb ik meegelopen in de ‘Walk for the roses'. Ik heb 8 km gerend voor het goede doel, de kankerbestrijding! De route liep langs ons huis. Ik keek vrolijk even naar binnen (waar al mijn huisgenoten nog lagen te slapen want niemand wilde zo vroeg opstaan en met mij meedoen!), beginnen er driebrutale honden heel hard naar mij te blaffen! Ik was verbaasd; hallo ik woon daar! Ga weg jullie! Langzaam worden ze de baas op ons terrein! Ik kan het niet aan al die honden, ik ga het hek om ons huis dichttimmeren! Haha. De finish van de ‘ Walk for the roses' was aan het strand! Met een stuk meloen, een banaan, een drankje, een roos, een brosje, een t-shirt en een rood hoofd zat ik heerlijk op een strandbedje langs de zee bij te komen van het rennen in de warmte over bergen en ongelijke wegen. Ik voelde een geluksmomentje

Afgelopen vrijdag waren hier verkiezingen. Dat bracht de hele week al een hoop emoties, gekte en spanning met zich mee wat je terug zag in het verkeer. De straten, huizen en busjes waren heftig versierd met gekleurde vlaggetjes, posters en slingers. Dit leverde nog meer toeterden auto´s op dan normaal. De avond van de uitslag zat iedereen voor de televisie. Er hing namelijk nog al wat af van deze verkiezingen. De partijen die nu werden gekozen, gaan de toekomst van de Nederlandse Antillen bepalen. Er komt een andere bestuursvorm. Terwijl alle Antillianen voor de tv zaten, thuis of in groepen op straat voor een groot scherm, reden wij met een feestbus door de stad! De feestbus was door een huisgenootje besteld en haalde ons voor de deur op. Met open ramen, harde muziek, gekleurde lampen en onze eigen drank reden wij toeterend door de straten. Ik me zeer goed vermaakt! Het was echt heerlijk om met de wind door je haren te dansen in de feestbus! We werden afgezet bij ´Bermuda´ (een discotheek) daar heb ik op salsamuziek gedanst. Nou dit was de tweede keer dat ik op stap ben geweest. Wat een feestbeest ben ik toch...
Op mijn stage verloopt alles goed, met de nodige werkpunten. Ik heb afgelopen donderdag mijn eerste repetitie gehad voor de voorstelling die ik ga maken! De spelers reageerden enthousiast op het script. Ik heb een leuke groep dus dat kan wel iets moois en leuks gaan worden! Ik word op straat al regelmatig gedag gezegd door leerlingen van de jeugdtheaterschool. ‘ Hallooo juffrouw!!' hoor ik enthousiast roepen! Erg grappig! Ook bij de ‘Walk for the roses' wandelden veel leerlingen mee en maakte ik regelmatig een praatje met ze of met de ouders. Ik ken bijna alle namen!
Veel liefs van Eline
Je kan ook geld voor een hondenhok inzamelen......
Onder jouw verhaal staat nu reclame over jonge hondjes, misschien hebben ze een goede tip voor jullie straathond (jes??).
woef!
Kan je niet peper strooien ofzo? Meen me te herinneren dat ze daar niet van houden...of was dat wat anders mam wat wij wel eens op de oprit strooiden?
Ha lieve juf Eline!
Ik heb het idee dat je Curacao echt leert kennen nu je daar bent :) Tof dat je meedoet aan zo'n hardloopwedstrijd voor het goede doel. Ben heel trots op je! En ik heb effe gezocht op internet: wijnruit is een plantje wat helpt tegen honden en katten! Maar weet niet of dat ook op curacao groeit haha!
Je kunt jezelf ook heel groot maken, door je jas wijd te houden en dan de hond recht aankijken en heeeeeeeeeel hard brullen! Misschien rennen ze dan allemaal in één keer weg! Of bij de buren schaaltjes met lekkere hondenbrokken in de tuin neerzetten?
(ik bedenk me nu dat je daar natuurlijk geen jas aan hebt :S dan je handdoek openslaan!)
En super fijn dat je groep enthousiast reageerde op je script :) Ben benieuwd hoe het allemaal zal gaan!
Hele dikke knuffel van dirkje!
Hee Sportieveling! Super van je. Sport maakt je mentaal sterk en tis goed voor je lijf. Ik krijg de indruk dat je je er steeds meer thuis gaat voelen. Ook al interesse in de politieke veranderingen. Straks vragen ze je nog voor een culturele functie ! Liefs, Anja
haha ik sluit me helemaal aan bij Dirkje met die jas wijd open houden en heel hard schreeuwen!
Lieve Elien, ik zit nu op jouw kamertje te genieten van een hele mooie tenniswedstrijd.. ik heb ook een geluksmomentje maar ik geloof nooit dat die zo gelukkig is als die van jou daar op het strand na zo'n lange tijd rennen met meloen en banaan..
Dikke kus!
ik ben trots op je elineke!! hardlopen....respect!
hebben ze misschien nog een plekje voor een derdejaars student drama?? ben namelijk stageloos, de koffer gaat helaas niet meer door, door het ontbreken van een locatie en spelers. Ik kan nu misschien bij Annabelle terecht, ik hoop eind deze week een nieuwe plek gevonden te hebben! spannend, maar ook goed voor de leerpunten! ;)
ik kijk nu al uit naar je volgende verhaal, tot dan!
liefs Rachel
oh eline, ik ben zo jaloers!
(behalve op de honden dan)
en wat goed dat je zo sportief bent zo vroeg in de ochtend.
ik ben trots op je, hoe je het doet daar.
liefs.
Hey Elin!
Blij dat je het nog steeds naar je zin hebt en al die leuke dingen doet! Je terugkomst komt al wel steeds dichterbij.. ook gezelig voor ons! :)
Heb je btw ook nog een mailtje gestuurd.. Hopelijk kun je wat tijd vrijmaken voor een reactie ;)
Geniet er nog van meid!
xxx Lieke (Huize Primus)