Hallo!
Hallo hallo!
Dankjewel voor alle leuke berichtjes!! Ik ben aan het genieten en het lachen achter mijn computer als ik jullie reacties lees!
Het gaat goed met mij. Ik voel soms een beetje heimwee en dan springen er tranen in mijn ogen. Maar dan probeer ik snel te denken aan de reden waarom ik hier naar toe wilde. De mooie stage, de kansen, even een ander leven, het relaxte, het mooie weer, de zee enz.
Ik woon op een terrein met drie studentenhuizen. In totaal wonen hier 25 studenten. We zitten allemaal buiten (wel in de schaduw) met de hond Teefje en trekken veel met elkaar op. Gisteren hebben we een hele mooie boottocht gemaakt naar een baai waar heel veel boten samen kwamen om feest te vieren. Een bekend feest op de eerste zondag van het nieuwe jaar. De boottocht was heerlijk! En in de baai was het een gekte; veel muziek, dansende mensen, bbq's, dronken jetskirijders enz. Ik begreep daar pas waarom die ochtend alle Antilianen met gemiddeld twee koelboxen per persoon de boot op klommen...
Afgelopen weekend ben ik met een groepje gaan eten in Punda. Na ANDERHALF UUR te hebben gewacht op ons bestelde eten, kwam er een aardige Antilliaanse meneer vragen of het hoofdgerecht kon komen... HUH? ‘Nee wacht nog maar heel even' zei René sarcastisch.. Maar die toon snapte hij niet en hij nam, alsof het heel gewoon was, aan dat we graag nog even wilde wachten.... Haha! dit is de ‘rustig aan' mentaliteit op de Nederlandse Antillen.
Aardig zijn ze hier zeker ook! Gisteren vroegen wij aan een man de weg naar de supermarkt. Het was één kilometer recht door lopen zei hij. In de hete zon liepen we meer dan een paar kilometer zoekend naar de supermarkt toen er ineens een auto naast ons stopte met die bewuste man en zijn vrouw. Druk gebarend en roepend dat het toch wel wat verder was dan een kilometer en dat we met hem mee mochten rijden. Hij bracht ons naar de supermarkt die echt nog heel ver weg was! Toen we vertelde dat we ook nog terug moesten lopen naar ons huis, begon de vrouw in Papiaments te roepen naar haar man dat dat echt heel ver weg was. Toen zijn we heel lief bij een andere supermarkt, dicht bij ons huis, afgezet.
Femke, mijn zus, is vandaag naar Zuid Afrika vertrokken, ook voor drie maanden!
Liefs van Eline
Hey Eline,
Wat een leuke verhalen, foto's en filmpjes!! Goede afleiding voor mij tijdens het typen voor de pabo :)
Het ziet er allemaal echt super mooi uit! Ik ben stiekem echt wel een beetje jaloers...
Geniet ervan!
X Sanne (en van Erik natuurlijk ook)
hey!
ik kwam via Femke op jouw site. O, ik wil ook weer naar de Antillen als ik zo je foto's zie. Ook lekker gaan feesten bij Mambo Beach he!
Anouk
Ik krijg kriebels van je verhalen.
Wat fijn, die ultieme vrijheid, anders dan alles wat hier is en hoort bij wat wij hier doen. Ik wens je veel succes op je stage en ben bijna in staat om vlug het vliegtuig die kant op te nemen!
Liefs.
Nou, ik heb mijn rubberbootje al opgeblazen, een schone onderbroek, twee blikken erwtensoep en een halve rookworst ingepakt en m'n tomtom ingesteld op don't worry be happy. Laat het nu maar snel gaan dooien, zodat ik de maas op kan.
Het ziet er allemaal prachtig uit, gelukkig voor je is er zo veel te zien en te beleven, zodat je je heimwee even kunt vergeten, zet 'm op, geniet en als het nodig is, laat je gewoon je tranen even gaan!
Hey Eline,
Klinkt goed allemaal daar! Onze wintersport was echt vet maar zo een stage onder die lekkere warme zon moet toch wel het summum zijn! Ik zal inderdaad goed op Markje passen, als jij goed op jezelf past! Heel veel plezier; ik ben benieuwd naar de nieuwe verhalen.
liefs, Niels
Hee Eline,
leuk om je verhalen te lezen en wat een prachtige foto's van een tropisch paradijs! Hier in NL vriest het en is het spekglad. Ik krijg net een aanbieding van de KLM voor goedkope tickets naar de Antillen en Zuid-Afrika, haha!
Gisteren Femke uitgezwaaid, ze heeft alleen niet zoals jij gezwaaid achter het raampje (heb je gelachen om het filmpje? :P), want haar vliegtuig stond net om het hoekje. We konde dus alleen de staart zien. Helaas helaas, maar ze is ondanks dat toch gelukkig goed aangekomen op haar kamer.
Liefs en groetjes,
Marc
Hee Eline
Het is afzien daar op de Antillen voor je, begrijp ik. haha. Wat een prachtige blauwe lucht en zee, super ! we zijn jaloers op je, het is hier koud en glad. We hebben zondag afscheid genomen van Femke, die al een beetje gesetteld is. Dat begreep ik uit de mail van je mama. Wij lopen wel een keertje binnen om ons over die (bijna) kinderloze ouders te ontfermen. :)
Veel succes en plezier
Martien en Willemien
Wanneer begint je stage ?
Ohh, wat een verhaal! Gelukkig zijn de mensen aardig! Mijn supermarkt zit echt om de hoek, vet relaxed!
Helas hola!
Wat lekker warm daar! Fijn dat je het goed hebt.
Groetjes vanuit het koude Tilburg, hihi
Liefs Sanne
Lieve Elin,
Het klinkt super allemaal! Ik snap wel dat je heimwee hebt, maar gelukkig zijn er genoeg studenten die je afleiding kunnen geven. Klinkt erg gezellig. Blijf lekker met die groep optrekken, en vermaak je :) Wij missen je stiekem ook al wel een beetje op de Primus, hoor! Heb Eva nog niet gezien maar die zal wel snel weer langskomen denk ik. Ik wacht vol spanning op je volgende bericht :)
De groeten aan de zon (stuur m ook maar hierheen :))
Hoi lieve Eline,
Wat spannend allemaal daar in het heerlijk warme Curacao. Goed te horen dat je al zoveel contacten hebt en leuke activiteiten onderneemt (boodschappen doen en kilometers lopen.....). Begrijp ook best dat het soms wel moeilijk is. Straks krijg je nog meer afleiding en werk je aan je doel. Dat gaat vast erg leuk worden met jou!
Liefs, Anja